Kontrolli i shenjave në lëkurë
Mësoni vetë se çfarë ndodh në trupin tuaj dhe komunikoni menjëherë me dermatologun për një ekzaminim individual. Vendosni të dhënat tuaja në formatin e mëposhtëm dhe lexoni një vlerësim të përgjithshëm.
Të gjitha shenjat dhe karakteristikat që përshkruhen në vetëvlerësimin tuaj janë të një karakteri të përgjithshëm dhe mund të mos shprehin saktë gjendjen ose sëmundjen tuaj. Për këtë arsye është i nevojshëm ekzaminimi tek dermatologu.

Informacion

KUJDESI PER LEKUREN GJATE VERES.

13/07/2012

Kujdesi ndaj lëkurës gjatë verës përcaktohet nga kushtet natyrore dhe shoqërore të kësaj stine. Përcaktohet pra nga veprimi i temperaturave të larta dhe nga rritja e kontaktit të lëkurës me faktorë fizikë, kimikë, të natyrës për shkak të punës dhe ekpozimit më të madh në natyrë gjatë kësaj stine.…

Nga “Kozmetika” në “Lëkurë të shëndetshme gjatë gjithë jetës”. Trajtim i ri në klinikën tonë

07/04/2012

Hydra Facial, i lauruar si aparati më i mirë i estetikës për vitin 2011 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është çelësi i ndryshimit të madh.

 

Zhvillimet e viteve të fundit të dermatologjisë kozmetike kanë ndryshuar edhe konceptet mbi vetë atë. Sot nuk flitet më për “Kozmetikë” po…

Konferenca VI-të e Istututit të Studimeve Dermatologjike

29/01/2012

Më 29 Tetor 2011 u mbajt Konferenca e VI-të e Institutit të Studimeve Dermatologjike në kujtim të 80-vjetorit të lindjes së Profesor Mantho Nakucit.

Konferenca u mbajt në sallën e Spitalit Hygeia në Tirane.

Konferenca e VI-Të e Institutit të Studimeve Dermatologjike

Në bashkëpunim …

LEKURA MBAS PLAZHIT DHE KUJDESI PER TE

28/08/2011

Mjekët vazhdimisht përsërisin rregullat e ruajtjes nga dielli, por shumë pak janë ata që i zbatojnë ato në plazh. Kështu rrallë zbatohet orari i duhur duke shmangur orët e drekës, nuk përdorin kremrat kundra diellit, nuk rilyejnë trupin pas kalimit të afatit rreth tre orë ose nuk mbulojnë me të pjes…

SËMUNDJET SEKSUALISHT TË TRANSMETUESHME

22/05/2011

GJITHÇKA QË DUHET TË DIMË PËR SËMUNDJET SEKSUALISHT TË TRANSMETUESHME

1. Çfarë janë sëmundjet seksualisht të transmetueshme ?

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme quhen edhe ndryshe sëmundje veneriane (emër që e kanë marë nga perëndesha latine e bukurisë (Venera), ose në greqi…

Prezantimi i faqes

22/04/2011

Mirësevini në faqen tonë të re. Jemi përpjekur t'ju japim një informacion sa më të gjerë për lëkurën, që përbën një nga organet më të rëndësishme të trupit e që duhet vlerësuar si duhet. Këtu do t"ju informojmë për disa sëmundje të rëndësishme të lëkurës, që janë të shumta në numër (rreth 3000), për…